Tunnellopers zamelen zeker 5038 euro in

By 29 november 2016Nieuws

IJMOND – De euforie bij de vrijwilligers en medewerkers van SportSupport en SportConnection ‘suist nog na’.

 

,,Bij gebrek aan een beter Nederlands woord, we zitten nog in een morning-after-buzz”, vertelt Jerry Buitendijk, de directeur van SportSupport. ,,De Velsertunnel Run is conform, of zelfs boven verwachting verlopen. De vrijwilligers, partners, de lopers. Iedereen is blij.” Volgens Buitendijk is de dag zonder al te veel (lichamelijk) zeer verlopen. ,,Er zijn volgens mij twee mensen met voetklachten bij de EHBO geweest, verder zijn er niet of nauwelijks meldingen. Op zesduizend man is dat natuurlijk heel mooi. De weg bij de tunnel stijgt langer door dan je zou verwachten, waardoor de tunnel voor sommige lopers wellicht zwaarder was dan op voorhand gedacht. Er zullen deze dagen zeker mensen rondlopen met wat spierpijn. Maar dat is, hoop ik, eerder een beloning dan een straf. Na zo’n prachtige dag neem je spierpijn voor lief.”

Finishklok

De directeur van medeorganisator SportConnection, Jan van der Meulen, had een speciale rol tijdens de Velsertunnel Run. Als omroeper stond hij bij de finish de lopers op te wachten naast de klok. Buitendijk: ,,De finishklok werd misschien wat overschaduwd door de grandeur van de finishpoort, waardoor deze door sommigen over het hoofd werd gezien. De klok hing niet boven de weg, maar ernaast. Het was ook een groot feest bij de finish. Net als voor en na de tunnel overigens.”

Muziek

Buitendijk heeft niets dan lof voor de bewoners van de Ladderbeekstraat, die met een straat vol vlaggen en muziek de lopers een hart onder de riem staken. ,,Ik hoorde van veel lopers dat ze echt zijn geholpen door het feest dat daar heeft plaatsgevonden. Hulde. Het maakte duidelijk dat het niet alleen een feest is voor de deelnemers, maar ook voor de mensen langs de route. We hebben zo vaak gehoord dat deze loop vaker zou moeten kunnen.”

Met de loop werd geld opgehaald voor de Brandwondencentrum in Beverwijk. Ambassadeur Sidney van Leeuwen, de uitbater van Café La Belle die bij de brand in Villa Sportiva ernstig gewond raakte, liep mee om aandacht te vragen voor het goede doel. Met collectebussen, sponsoracties en een actie waarbij lopers een euro in hun sok moesten meenemen is 5038 euro opgehaald. Maar dit is nog niet alles. SportSupport en SportConnection gaan de balans op maken. Het geld dat over blijft, gaat ook naar de stichting.

 

BRON: Noord-Hollands Dagblad, door Susanne Moerkerk – 28-11-2016, 18:08 (Update 28-11-2016, 21:05)

Leave a Reply