Tunnellopers zamelen zeker 5038 euro in

By | Nieuws | No Comments

IJMOND – De euforie bij de vrijwilligers en medewerkers van SportSupport en SportConnection ‘suist nog na’.

 

,,Bij gebrek aan een beter Nederlands woord, we zitten nog in een morning-after-buzz”, vertelt Jerry Buitendijk, de directeur van SportSupport. ,,De Velsertunnel Run is conform, of zelfs boven verwachting verlopen. De vrijwilligers, partners, de lopers. Iedereen is blij.” Volgens Buitendijk is de dag zonder al te veel (lichamelijk) zeer verlopen. ,,Er zijn volgens mij twee mensen met voetklachten bij de EHBO geweest, verder zijn er niet of nauwelijks meldingen. Op zesduizend man is dat natuurlijk heel mooi. De weg bij de tunnel stijgt langer door dan je zou verwachten, waardoor de tunnel voor sommige lopers wellicht zwaarder was dan op voorhand gedacht. Er zullen deze dagen zeker mensen rondlopen met wat spierpijn. Maar dat is, hoop ik, eerder een beloning dan een straf. Na zo’n prachtige dag neem je spierpijn voor lief.”

Finishklok

De directeur van medeorganisator SportConnection, Jan van der Meulen, had een speciale rol tijdens de Velsertunnel Run. Als omroeper stond hij bij de finish de lopers op te wachten naast de klok. Buitendijk: ,,De finishklok werd misschien wat overschaduwd door de grandeur van de finishpoort, waardoor deze door sommigen over het hoofd werd gezien. De klok hing niet boven de weg, maar ernaast. Het was ook een groot feest bij de finish. Net als voor en na de tunnel overigens.”

Muziek

Buitendijk heeft niets dan lof voor de bewoners van de Ladderbeekstraat, die met een straat vol vlaggen en muziek de lopers een hart onder de riem staken. ,,Ik hoorde van veel lopers dat ze echt zijn geholpen door het feest dat daar heeft plaatsgevonden. Hulde. Het maakte duidelijk dat het niet alleen een feest is voor de deelnemers, maar ook voor de mensen langs de route. We hebben zo vaak gehoord dat deze loop vaker zou moeten kunnen.”

Met de loop werd geld opgehaald voor de Brandwondencentrum in Beverwijk. Ambassadeur Sidney van Leeuwen, de uitbater van Café La Belle die bij de brand in Villa Sportiva ernstig gewond raakte, liep mee om aandacht te vragen voor het goede doel. Met collectebussen, sponsoracties en een actie waarbij lopers een euro in hun sok moesten meenemen is 5038 euro opgehaald. Maar dit is nog niet alles. SportSupport en SportConnection gaan de balans op maken. Het geld dat over blijft, gaat ook naar de stichting.

 

BRON: Noord-Hollands Dagblad, door Susanne Moerkerk – 28-11-2016, 18:08 (Update 28-11-2016, 21:05)

Velsertunnel Run: één groot hardloopfeest

By | Nieuws | No Comments

Zesduizend hardlopers zijn een bijzondere ervaring rijker. Zij kunnen namelijk zeggen dat ze door de gerenoveerde Velsertunnel hebben gerend. Mede vanwege de weersomstandigheden mondde de Velsertunnel Run uit in een fantastisch feest voor de deelnemers én de naar schatting achtduizend toeschouwers.

Het startschot van de eerste 500 lopers werd om 11.00 uur gelost door wethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen en haar collega Haydar Erol van de gemeente Beverwijk. Daarna volgde iedere tien minuten een nieuwe start. De laatste lopers kwamen rond 14.00 uur aan in de Breestraat, waar het de hele dag gezellig druk was. Waren het in Velsen-Noord de bewoners die hun beste beentje hadden voorgezet, in de Beverwijk hadden de winkeliers flink uitgepakt. De run werd live uitgezonden op RTV Noord-Holland.

De Velsertunnel Run kende een regionaal getint deelnemersveld. Van de 6.000 lopers kwamen er 4.631 uit de IJmond of Kennemerland. De gemeente Velsen was met 1.214 lopers hofleverancier van het hardloopevenement. Beverwijk was een goede tweede met 849 deelnemers. Beide gemeenten namen ruim drie maanden geleden het initiatiefnemer voor de bijzondere loop. De deelnemers legden met elkaar 46.080 kilometer af, ruim één keer de omtrek van de aarde. Het parcours van de Velsertunnel Run was 7,68 kilometer, een knipoog naar de lengte van het overdekte deel van de tunnel (768 meter).

Sportwethouder Annette Baerveldt van de gemeente Velsen spreekt van een uniek evenement met een fantastische sfeer. ‘Het is een geslaagd samenspel van Velsen, Beverwijk, vrijwilligers en sponsoren. Het was ook geweldig om te zien hoe betrokken de inwoners van Velsen-Noord waren. Daar was het één groot feest.’

‘Superleuk!’, reageerde Marcel van Doorn uit Haarlem bij de finish. ‘Het was een mooie route die begon in het bos. En dan die tunnel. Wat uniek om daar als een van de eersten doorheen te kunnen lopen. Wat mij betreft mag dit elk jaar.’ Jacco Heijblok uit Heemskerk was ook enthousiast. ‘Het was heel gezellig onderweg. De drukte op het parcours viel ook reuze mee, in de tunnel kon je lekker inhalen. Dit is echt een supergoed georganiseerd evenement.’

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de Velsertunnel Run. ‘We hebben met alle partijen keihard moeten werken om het in twaalf weken voor elkaar te krijgen, maar het is gelukt’, aldus projectleider Renée Faber. ‘Namens alle betrokken organisaties wil ik graag een groot compliment maken aan de mensen die hebben meegeholpen om er een succes van te maken. Vooral aan de meer dan 300 vrijwilligers. Echt super!’ Wethouder Haydal Erol van de gemeente Beverwijk: ‘Ik heb heerlijk gelopen. Fantastisch om zoveel sportieve Beverwijkers te zien meedoen aan dit prachtige eenmalige evenement. Ik heb genoten!’

Het evenement werd in Beverwijk afgesloten met de Mini Velsertunnel Run, een loop van 768 meter waaraan bijna 350 kinderen meededen.

Kijk voor foto’s op www.facebook.com/velsertunnelrun. De televisie-uitzending is terug te vinden op www.rtvnh.nl.

Aftellen naar de Velsertunnel Run

By | Nieuws | No Comments

Voor de 6.000 deelnemers aan de Velsertunnel Run is het wachten bijna voorbij. Zij lopen zondag 27 november in groepen van 500 van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid naar de Breestraat in Beverwijk, een afstand van 7,68 kilometer. Halverwege passeren zij de gerenoveerde Velsertunnel.

In de afgelopen maanden, vanaf het moment dat de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk groen licht gaven voor de Velsertunnel Run, is achter de schermen hard gewerkt aan een veilig evenement met een hoge wow-factor. De organisatie krijgt zondag hulp van 250 vrijwilligers die worden ingezet als onder andere verkeersregelaar, kledinginnemer, chauffeur en EBHO’er. Zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn om zo’n omvangrijk evenement te organiseren.

Het Rabobank IJmond Stadion, de startlocatie van de Velsertunnel Run, gaat om 09.30 uur open. De presentator, DJ en het warming-upteam zorgen ervoor dat de deelnemers met losse spieren aan de loop beginnen. Het eerste startschot wordt om 11.00 uur gelost door sportwethouder Baerveldt van de gemeente Velsen en haar collega Erol van de gemeente Beverwijk. Onder de deelnemers zijn burgemeester Dales van de gemeente Velsen en de wethouders De Rudder, Van Weel en Erol van de gemeente Beverwijk. De oosttribune is geopend zodat toeschouwers de start goed kunnen zien.

Na het passeren van de Velsertunnel worden de deelnemers in Velsen-Noord feestelijk onthaald door de bewoners en plaatselijke muziekgroepen. De finish in de Breestraat vormt een indrukwekkende afsluiting van dit unieke hardloopevenement. De winkeliers en de gemeente Beverwijk zorgen er samen met de organisatie van de Velsertunnel Run voor dat de deelnemers en toeschouwers zich geen moment hoeven te vervelen. Om 14.30 uur, als alle lopers binnen zijn, gaat de Mini Velsertunnel Run van start voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Zij lopen 768 meter – de lengte van het overdekte deel van de tunnel – van het Stationsplein naar de Breestraat.

Automobilisten moeten zondag van 09.00 uur tot 15.00 uur rekening houden met verkeershinder. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers). De organisatie benadrukt dat de Velsertunnel alleen toegankelijk is voor deelnemers. Hier wordt bij de toegangswegen streng op toegezien.

Deelnemers kunnen gebruikmaken van de pendelbussen tussen Beverwijk en Velsen-Zuid. Deze gratis service biedt uitkomst voor lopers die te voet, op de fiets op met het openbaar vervoer naar het hardloopevenement willen komen. Op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid en op de Halve Maan in Beverwijk worden Kiss & Ride-plekken ingericht voor het afzetten van deelnemers. Het GVB zorgt ervoor dat de pont over het Noordzeekanaal elke tien minuten vaart. Normaal gebeurt dat op zondag één keer per twintig minuten. Met de auto komen wordt sterk afgeraden. Zie ook velsertunnelrun.nl/algemene-info-2/verkeersmaatregelen.

Om hun inwoners én de gebruikers van de Velsertunnel een unieke ervaring te bieden, hebben de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk het initiatief genomen voor de Velsertunnel Run. Rijkswaterstaat faciliteert door de tunnel open te stellen voor de lopers. Met de gerenoveerde Velsertunnel als onderdeel van het parcours, moet dit evenement een unieke ervaring worden voor de 6.000 deelnemers. De Brandwondenstichting is het goede doel van de Velsertunnel Run.

Kijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl of volg het evenement op Facebook en Twitter. De Velsertunnel Run wordt live uitgezonden op RTV Noord-Holland.

 

Pendelservice voor deelnemers Velsertunnel Run

By | Nieuws | No Comments

Deelnemers aan de Velsertunnel Run kunnen op zondag 27 november gebruikmaken van pendelbussen tussen Beverwijk en Velsen-Zuid. Deze gratis service biedt uitkomst voor lopers die te voet, op de fiets op met het openbaar vervoer naar het hardloopevenement willen komen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid wordt het afgeraden om met de auto te komen.

De pendelbussen van Connexxion rijden tussen 09.30 en 15.00 uur van Beverwijk naar het Rabobank IJmond Stadion, de startlocatie van de 7,68 kilometer lange Velsertunnel Run. De vertrekhalte bevindt zich op het Meerplein. Dit is op loopafstand van het station, de Kiss & Ride-plek en de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein, waar ruimte is voor 2.240 fietsen. Bij de startlocatie wordt de fietsenstalling aan de noordkant van het stadion opengesteld voor deelnemers aan de Velsertunnel Run.

Op de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid wordt een Kiss & Ride-plek ingericht voor het afzetten van deelnemers. Deze is alleen bereikbaar vanaf de Parkweg (langs het Noordzeekanaal). De Minister van Houtenlaan wordt in noordelijke richting afgesloten vanaf de Waterloolaan in Driehuis. Vanuit Haarlem/Santpoort moeten automobilisten de bebording richting IJmuiden volgen. De Kiss & Ride-plek in Beverwijk bevindt zich op de Halve Maan (bij het station) en is alleen bereikbaar vanaf de N197/Velserweg.

Met het openbaar vervoer naar Velsen-Zuid komen kan ook. De trein naar Driehuis vertrekt ieder half uur vanaf Station Beverwijk (om .17 en .47). Het Rabobank IJmond Stadion ligt op ongeveer 10-15 minuten lopen van Station Driehuis. Connexxion zet extra bussen in op lijn 77 tussen Station Beverwijk en de Pontweg in Velsen-Noord. Deze bus vertrekt elke 20 minuten (om .10, .30 en .50). Vanaf de pont is het ongeveer 5-10 minuten lopen naar het Rabobank IJmond Stadion. Vanuit IJmuiden en Santpoort/Haarlem is de start ook goed bereikbaar met buslijn 75 (halte Waterloolaan).

Automobilisten moeten tijdens de Velsertunnel Run rekening houden met verkeershinder. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers). De organisatie benadrukt dat de Velsertunnel alleen toegankelijk is voor deelnemers.

Run je mee? Laat je sponsoren voor het Brandwondencentrum!

By | Nieuws | No Comments

schermafbeelding-2016-11-10-om-17-07-28Eén van de lopers van de Velsertunnel Run is Sidney van Leeuwen. In april raakte hij zwaar verbrand toen er brand uitbrak in zijn café.  Tien weken lag hij in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Dankzij de fantastische zorg die hij daar kreeg, kan hij nu weer sporten en rent hij mee met de Velsertunnel Run. Een ongelooflijk herstel.

De Nederlandse Brandwondenzorg is dan ook de beste van Europa. 45 jaar geleden ging je nog dood aan brandwonden. De oprichting van de Brandwonden Stichting bracht daar verandering in. Zonder subsidie, maar met donaties van mensen en bedrijven ontstond er specialistische brandwondenzorg in Nederland. Samen met de drie brandwondencentra die Nederland rijk is, wordt er dagelijks hard gewerkt om de beste behandelingen te blijven ontwikkelen, er wordt onderzoek gedaan om littekens te verbeteren en gezocht naar manieren om de helse pijn van brandwonden te bestrijden.

Brandwonden kan iedereen overkomen. En als het gebeurt, wil je de beste zorg die er is. Voor mensen in deze regio vind je dat – net als Sidney – bij het Brandwondencentrum in Beverwijk. Daarom vragen wij jou om de brandwondenzorg daar nu te steunen. Laat je als loper van de Velsertunnel Run sponsoren. Dat kan heel makkelijk: maak nu een sponsorpagina aan op Alvarum via http://www.alvarum.com/brandwondenstichting/velsertunnelrun. Vraag daarna je vrienden en familie om je via deze pagina te sponsoren. Hun giften aan de Brandwonden Stichting gaan automatisch naar het Brandwondencentrum Beverwijk.

 

Parcours Velsertunnel Run bekend

By | Nieuws | No Comments

Witte wanden, strak asfalt, geen roetdeeltje aan het plafond. De Velsertunnel ligt er op zondag 27 november prachtig bij voor de 6.000 deelnemers aan de Velsertunnel Run. Het hardloopevenement start in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid en eindigt in de Breestraat in Beverwijk. De deelnemers worden vanaf 11.00 uur in groepen van 500 ‘weggeschoten’.

De 7,68 kilometer lange route, een verwijzing naar het overdekte gedeelte van de gerenoveerde tunnel dat 768 meter lang is, loopt via de Tolsduinerlaan en de Bosweg (tussen Waterland en Beeckestijn) naar de Rijksweg en de westelijke verkeersbuis van de Velsertunnel. De snelweg is niet toegankelijk voor publiek.

Na de Velsertunnel loopt de route langs de ingang van fietscrossclub Wijkeroog naar Velsen-Noord. Daar staan de inwoners klaar voor een feestelijk onthaal met muziek. Vanaf de Ladderbeekstraat gaat het verder via het tunneltje onder de N197/Velsertraverse, de Wijkermolen, het stadskantoor van Beverwijk en de Halve Maan. Op de finishlocatie in de Breestraat zorgen de winkeliers samen met de gemeente Beverwijk voor een groot feest dat de hele middag duurt.

Hoewel de tunnel nog niet officieel in gebruik is genomen, hoeven de deelnemers niet te vrezen voor hun veiligheid. Alle veiligheidssystemen in de Velsertunnel zijn op 27 november operationeel en uitvoerig getest. Er zit geen oneffenheid meer in het asfalt. De Velsertunnel ligt er eind november prachtig bij. Alles staat op z’n plek om van de run een memorabel feest te maken.

Onderweg passeren de lopers acht EHBO-posten en drie PWN-waterpunten. ‘Het is een relatief korte afstand, maar wel een heel pittig parcours’, aldus projectleider Renée Faber. ‘Daarom zorgen wij voor extra toezicht en verzorging.’

Traffic Support, BUKO en vrijwillige verkeersregelaars zorgen voor de begeleiding van het verkeer en de tijdelijke verkeersmaatregelen. Bij het Rabobank IJmond Stadion komen kiss & ride-plekken voor mensen die lopers willen afzetten. De kleding van de deelnemers wordt naar Beverwijk gebracht en ligt na de run klaar in de Bloksteeg.

De Velsertunnel Run wordt in opdracht van de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk georganiseerd door SportConnection en SportSupport, die beide veel ervaring hebben met grote (sportieve) publieksevenementen. Rijkswaterstaat faciliteert door de Velsertunnel beschikbaar te stellen. De 6.000 toegangsbewijzen van de Velsertunnel Run waren binnen 22 uur uitverkocht. De Zorgspecialist, IJmond Bereikbaar, BUKO/Traffic Support en Connexxion zijn partners van het evenement.

velsertunnel-run-parcours-a3-1

MINI VELSERTUNNEL RUN VOOR KIDS

By | Geen categorie | No Comments

Zoals jullie allemaal weten is de Velsertunnel al een poosje gesloten. Omdat de tunnel bijna weer open gaat, wordt er eenmalig een hardloopwedstrijd door de Velsertunnel georganiseerd op zondag 27 november a.s. De start is vanaf het Telstar stadion in de gemeente Velsen en de finish is bij ons op de Breestraat in Beverwijk.

Omdat aan deze wedstrijd alleen volwassenen mogen meedoen, gaan wij voor alle kinderen tot en met 12 jaar een MINI VELSERTUNNEL RUN organiseren. Je hoeft niet heel goed te kunnen hardlopen om hieraan mee te doen. De afstand is 768 meter, net zo lang als de Velsertunnel is. Er wordt gestart in 4 categorieën: 4-5 jarigen, 6-7 jarigen, 8-9 jarigen en 10-12 jarigen.

Deelname kost € 2,-. Hiervoor krijg je:

  • Tijd registratie
  • Finish foto die je kunt downloaden
  • Finish video te zien op de website
  • Speciaal herinneringsvaantje
  • Ambiance met een DJ en een presentator
  • Pimp/kleur je startnummer en win mooie prijzen beschikbaar gesteld door de winkeliers.

De MINI VELSERTUNNEL RUN VOOR KIDS start op het stationsplein in Beverwijk en gaat om de Stations vijver heen naar de finish op de Breestraat. Er wordt gestart in groepen van 50 kids vanaf 14.30 uur. Maximaal aantal deelnemers is 500.

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen, schrijf je dan voor 20 november in. Je kan alleen meedoen als je je van te voren heb aangemeld, dit kan via de volgende link: http://bit.ly/2eanA9g

Klik hier om je in te schrijven

Vragen over dit evenement? Mail naar info@viasilevenementen.nl

Wijziging locatie ophalen startnummer

By | Nieuws | No Comments

Zaterdag 26 november kan je alvast je startbewijs voor de Velsertunnel Run ophalen.
De organisatie raadt de deelnemers die enigszins uit de omgeving komen aan om gebruik te maken van deze mogelijkheid i.v.m. de te verwachten drukte op de zondag.

De startnummers kunnen worden opgehaald in de Breestraat in Beverwijk.
Breestraat 63 (voormalig pand Schoenenreus)
1941 EE Beverwijk
Locatie geopend van 09.30 uur tot 14.00 uur

Let op, dit is een andere locatie dan in de mailbevestiging staat aangegeven!

ActieBag

Kom jij zaterdag in de Breestraat je startnummer halen en ben jij een van de eerste 2000 deelnemers dan krijg jij een ActieBag. Deze ActieBag zit boordevol leuke aanbiedingen van de winkeliers uit de Breestraat, van spectaculaire kortingen tot gratis producten. Pak deze kans en deze ActieBag.

De ActieBag word je aangeboden door de winkeliers uit de Breestraat.

 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!

By | Nieuws | No Comments
Ben jij geen hardloper maar vind je het wel leuk om achter te schermen mee te helpen aan de opbouw en organisatie van dit fantastische hardloopevenement?
 
Denk hierbij aan het uitdelen van de startnummers, verkeersregelaar, het uitdelen van de medailles, kledinginname, de opbouw van de start en finish en nog veel meer.
 
Heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken? Dan zijn wij opzoek naar jou! Meld je dan direct aan als vrijwilliger. Stuur een mail aan vrijwilligers@velsertunnelrun.nl
 
Wij bedanken je alvast voor al je hulp en inzet.