BEREIKBAARHEID

Verkeersmaatregelenvelsertunnel_run_parcours_totaal

Automobilisten moeten tijdens de Velsertunnel Run tussen 09.00 en 15.00 uur rekening houden met verkeershinder in Velsen-Zuid, Velsen-Noord en Beverwijk. Rond het parcours worden verschillende wegen afgesloten of zijn tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht (ook voor fietsers).

De Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid wordt in noordelijke richting afgesloten vanaf de Waterloolaan (tot 13.15 uur). In Beverwijk gaat de Halve Maan (bij het station) om 10.45 uur tijdelijk dicht. De Kiss & Ride-plek is dan alleen bereikbaar vanaf de N197/Velserweg.

De Breestraat is afgesloten van zaterdag 17.00 uur tot zondag 23.00 uur.

Velsen-Noord
In Velsen-Noord maken de Heierweg, Ladderbeekstraat en Wijkeroogstraat onderdeel uit van het parcours. De wijk binnen deze straten is tijdens de Velsertunnel Run niet bereikbaar met de auto.

De doorgang onder de Velsertraverse is tijdens de run gestremd voor fietsers en voetgangers. Voetgangers kunnen gebruik maken van de voetgangersoversteek bij het kruispunt Velsertraverse/Wijkerstraatweg. Via een tijdelijk voetpad kunt u van/naar het parkeerterrein Wijckerpoort/ Emplacementsweg lopen. Het is niet mogelijk om vanuit Velsen-Noord via de Velserweg van/naar Beverwijk te lopen.

Fietsers worden omgeleid via de Andreaweg, Gildenlaan, oversteekplaats Wenckebachstraat en het fietspad langs de N197.

Beeckestijn
Het parkeerterrein van Buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid is tot 13.15 uur uitsluitend bereikbaar via de Van Lenneplaan in Driehuis. Op de Rijksweg wordt het fietspad tijdelijk afgesloten.

Bewonersinformatie
Woon je langs het parcours. Kijk dan goed op de parcourskaart waar je die dag verkeershinder kan ondervinden. Bewoners in de volgende 3 gebieden hebben huis-aan-huis de volgende brief in de brievenbus gekregen met daarin specifiek de verkeersmaatregelen voor de wijk.

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie.

logo-vtr-social

IJmuiden Rauw aan Zee
BUKO
Traffic Support
Duinroos
Connexxion
Zorg en Zekerheid
Zeehaven IJmuiden
IJmond Bereikbaar
ZorgSpecialist
SportConnection
SportSupport
Rijkswaterstaat
Gemeente Velsen
Gemeente Beverwijk