BEREIKBAARHEID

Hoe kom ik bij de Velsertunnel Run?

U kunt op diverse manieren naar het evenement komen.

Pendeldienst
Deelnemers aan de Velsertunnel Run kunnen op zondag 27 november gebruik maken van de gratis pendelbussen tussen Beverwijk en Velsen-Zuid. Vanaf het Meerplein in Beverwijk zullen de pendelbussen de deelnemers ’s ochtends naar het Rabobank IJmond Stadion, de startlocatie, brengen en na de finish kunnen de deelnemers van deze zelfde pendeldienst gebruik maken wanneer zij weer terug naar Velsen willen. De bussen rijden van 09.30 uur tot 15.00 uur tussen het Meerplein in Beverwijk en de Minister van Houtenlaan in Velsen-Zuid. Om 15:00 uur rijdt de laatste bus van de finish in Beverwijk terug naar het Rabobank IJmond Stadion. De pendelbussen doen een half uur over de route tussen de haltes in Beverwijk en Velsen. De bussen vertrekken om de 10 minuten maar als de bus vol is vertrekt deze eerder. De bussen doen er ongeveer 30 minuten over, mits er geen files/verkeersdrukte is.

Na de finish nog niet naar huis?
Blijf dan nog even in de Breestraat en kijk bij de Mini Velsertunnel KidsRun of geniet van een drankje of hapje bij een van de gezellige horecafaciliteiten.

Fietsenstalling
Als je op de fiets richting het Rabobank IJmond Stadion komt kun je gebruik maken van de fietsenstalling aan de noordzijde van het stadion. Voor de terugweg kun je uiteraard gebruik maken van de gratis pendelbus die vanaf het finishterrein in Beverwijk terugrijdt naar het Rabobank IJmond Stadion. In Beverwijk kun je gebruik maken van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein.

Openbaar Vervoer
Kom je met het openbaar vervoer dan heb je verschillende opties.

Trein
Vanaf Beverwijk kan je richting Driehuis. Elk half uur op 17 en 47 rijdt deze trein in 7 minuten naar station Driehuis, Vanaf station Driehuis is het nog 10 minuten lopen naar het Rabobank IJmond Stadion.

Bus
Met de bus heb je ook een aantal mogelijkheden. Connexxion bus 77 rijdt naar Pontweg in Velsen-Noord. Vervolgens is het vanaf het Pontplein in Velsen-Zuid nog 10 minuten lopen naar het Rabobank IJmond Stadion. Connexxion bus 75 (vanuit Haarlem of IJmuiden): uitstappen bij de halte Waterloolaan.

Pont
De pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid vaart tijdens de Velsertunnel Run iedere 10 minuten. Normaal is dit op zondag één keer per 20 minuten.

Kiss & Ride
Laat je je door iemand wegbrengen en/of ophalen, maak dan gebruik van de Kiss & Ride. In Velsen en Beverwijk wordt een Kiss & Ride ingericht op de volgende plaatsen;
Start: Rabobank IJmond Stadion op de westzijde van de minister van Houtenlaan
Let op! De Minister van Houtenlaan wordt ingericht met eenrichtingsverkeer rijdend van noord (Parkweg) naar zuid (Waterloolaan)
Finish: Centrum Beverwijk op de Halve Maan, rijdend via de N197 en de Velserweg.
Volg hiervoor de aangegeven “Kiss&Ride”-routing.

Parkeren
Ben je toch van plan om met de auto te komen, volg dan de aangegeven parkeer-route. Je wordt dan naar één van de verschillende parkeergelegenheden geleid. Hierbij kunnen wij niet garanderen dat je in de buurt van de start of finish kunt parkeren. Ons advies is daarom ook; kom zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, fiets, lopend of laat je wegbrengen/ophalen!

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie.

logo-vtr-social

IJmuiden Rauw aan Zee
BUKO
Traffic Support
Duinroos
Connexxion
Zorg en Zekerheid
Zeehaven IJmuiden
IJmond Bereikbaar
ZorgSpecialist
SportConnection
SportSupport
Rijkswaterstaat
Gemeente Velsen
Gemeente Beverwijk