Persverklaring rolstoeldeelname Velsertunnel Run

By 22 september 2016Geen categorie

De organisatie van de Velsertunnel Run betreurt het dat er onduidelijkheid is ontstaan over deelname van mindervaliden aan het hardloopevenement op 27 november. Hieronder proberen we te verhelderen waarom rolstoelgebruikers niet mee kunnen doen aan het evenement.

De Velsertunnel Run is een hardloopevenement voor mensen van 12 jaar of ouder. Een mooi en veilig evenement staat voor ons voorop. Het parcours kent smalle onderdelen en flinke hellingen. Bovendien kent de Velsertunnel Run met 6.000 hardlopers een groot aantal deelnemers.

Precies om die redenen hebben de organiserende partijen na uitvoerig overleg besloten geen wielen toe te laten in de tunnel. Hieronder verstaan we onder meer kinderwagens, buggy’s, fietsen en skates. En dus ook geen rolstoelen.

Een belangrijke overweging daarbij is dat er een alternatief wordt geboden. Rijkswaterstaat organiseert namelijk vóór de heropening een Open Dag waar ook minder validen van harte welkom zijn.

De Velsertunnel Run wordt in opdracht van de gemeente Velsen en de gemeente Beverwijk in samenwerking met Rijkswaterstaat georganiseerd door SportConnection en SportSupport, die beide veel ervaring hebben met grote (sportieve) publieksevenementen.

De 6.000 toegangsbewijzen van de Velsertunnel Run waren binnen 22 uur uitverkocht. Het hardloopevenement op zondag 27 november begint in Velsen-Zuid en eindigt in de Breestraat in Beverwijk.

Kijk voor meer informatie op www.velsertunnelrun.nl.

Leave a Reply